Náš první měsíc ve škole

Náš první měsíc ve škole

Jako by to bylo včera, co děti poprvé v tomto školním roce usedly do školních lavic. Naše třída 1. B je třídou „Detektivů“, kteří se budou snažit přijít všem věcem na kloub. A už teď musím říci, že se dětem v jejich nové roli moc daří. Měsíc utekl jako voda a naši prvňáčci mají za sebou velký kus práce.

Na začátku to bylo zejména seznamování s prostředím školy a utváření prvních kamarádských vztahů. Nechyběly ani pohybové aktivity v zámeckém parku, říkanky, tanečky a hry cílené na vzájemnou spolupráci a komunikaci. 

Ve výuce se děti věnovaly rozvoji grafomotorických dovedností. V matematice se seznámily s prostředím – krychlové stavby, dřívka, vláčky a krokování. Také se naučily první anglická slovíčka a věty se Stevem a Maggie. 

Žáčci ve výuce pracovali se stavebnicí Lego Education. Vyprávěnou pohádku dokázali přenést do malých kostiček a vzniklá dílka byla plná originality. 

A protože máme nové roční období, tvoření dětí se odrazilo i v jejich práci. Vytvořily nádherné papírové dráčky, které vyzdobily nejen třídu, ale i chodby naší školy.

Přeji dětem spoustu hezkých chvil na cestě za poznáním.

Mgr. Kateřina Zacharová, 2. ZŠ Holešov