Třídní schůzky trošku jinak

Třídní schůzky trošku jinak

Myslíte, že všechny třídní schůzky jsou na jedno brdo? Ani náhodou! I takto mohou vypadat schůzky s rodiči (ve formě osobního dopisu):

Vážení a mně velmi milí rodiče,
čas letí jako bláznivý a s ním přichází další hodnocení prospěchu a chování studentů 2. C. Školní rok je to neobvyklý, chvíli doma, chvíli ve škole, dva zcela rozdílné režimy a Vy to vše zvládáte s lehkostí, nadhledem, elegancí a přívětivostí k mým požadavkům. Jste báječnou skupinou rodičů (měla jsem možnost poznat i některé prarodiče a těm patří můj obdiv také) a spolupráce s Vámi je snem každého učitele !!!
Shrnu to stručně v bodech.
1/ Děti jsou vždy včas připojeny na všechny online hodiny a to je Vaše zásluha! Svačina a pití jako bonus.
2/ Mají připraveny všechny pomůcky a to je Vaše zásluha. Pokud ne, hbitě přinášíte.
3/ Čtení po telefonu je vyladěno tak, že bychom jej mohli patentovat jako novou výukovou metodu. A to je Vaše zásluha.
4/ Úkoly děti plní každodenně, pečlivě a s chutí. To je Vaše zásluha. Je-li třeba použít mírné donucovací prostředky, víte si rady.
5/ Jsme přátelé na telefonu a to je také Vaše zásluha.
6/ Vedete děti k různým zájmovým činnostem, posíláte krásná videa a já mám pocit, že jejich talent nemá omezení. Zase Vaše zásluha.
7/ Pokud se otvírají brány škol, Vy mi statečně děti svěřujete do péče. To je Vaše velká odvaha a nesmírný projev důvěry.

A nesmím zapomenout také na děti. O nich to přece celé je. Jsme na cestě a daří se nám skvěle. Hodně zdaru a občas mírné nezdary, které jsou k růstu naprosto nezbytné. Trénujeme, snažíme se, napravujeme, pomáháme si a užíváme si ten proces zvaný „učení“. Když se některý student na cestě ztrácí, padá k zemi, společnými silami jej zvedáme a pomáháme mu kráčet s hlavou vztyčenou zase dál. Ukazujeme dětem, jak vypadá laskavá spolupráce.

Děkuji Vám za vše, co pro mne děláte.

S úctou
Jana Hudáková