První školní den

První školní den na našich školách

Jules Verne měl pro většinu dětí lepší představu o prázdninách – Dva roky. Dva roky to sice nebyly, ale dva měsíce je také dlouhá doba k odpočinku od školy. A tak, děti po dvou letních měsících, usedly do školních lavic.

Nachystala jsem dětem hned na první den šifru, aby od prvního dne naběhly do procesu. Někteří se chytly okamžitě, někomu to trvalo déle, někdo si to dořeší doma. Děti přišly zvědavé a s očekáváním, co nového je čeká. Doufejme, že školní rok proběhne bez problémů a zavírání škol,“ doufá paní učitelka Mgr. Markéta Valtrová ze ZŠ Englišova Opava.

Oči prvňáčků byly plné očekávání, radosti. Oči jejich rodičů zase plné dojetí, rozpaků a strachu, jestli to jejich dítě zvládne. Ty větší děti jsou už zkušenější a tak věděly, co je čeká. Paní učitelky na ně byly výborně připraveny a nemohly se jich dočkat. Děti čekalo přivítání, hry, podívání o tom, co zajímavého o prázdninách děti zažily a také o tom, co je tento školní rok čeká a co se vše zajímavého naučí.

„U nás ve škole fungují patronátní třídy. Starší děti pomáhají mladším spolužákům, společně podnikají výlety, procházky, vzdělávací akce atd. Naše spolupráce začala úžasně. Deváťáci doprovází děti do třídy, pomáhají v šatně, ve třídě. A my jim za to moc děkujeme,“  popsala nám svůj první den paní učitelka Mgr. Alena Nováková ze ZŠ Křídlovická Brno. A nám nezbývá, než dětem popřát hodně štěstí a ať se jim ve škole daří.