Tipy na výlet: Podzimní vycházky

Tipy na výlet: Podzimní vycházky

Rejvíz

Přírodní rezervace Rejvíz s naučnou stezkou o délce 2,5 km k Velkému mechovému jezírku je přístupná do října. Můžete si prohlédnout obrovskou vodní plochu, rašeliniště a zároveň se nadechnout čerstvého vzduchu. V rezervaci se nachází stromy staré i 150 let nebo například masožravé rostliny a vážky.

Zoo Olomouc

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku v Olomouci chová přes 400 druhů zvířat. Nedávno přibyla mláďata kočky krátkouché, rysa karpatského nebo damanů skalních. Většinu zahrady lze projet safari vláčkem, stejně tak je zde možnost navštívit osobně některé výběhy. Takový volný výběh mají třeba makakové nebo klokani a psouni.

Zoo Zlín

Zoo Zlín se nachází v okolí zámku Lešná. Zahrada je rozdělena do pěti částí a má přes 50 výběhů a pavilonů. Mezi hlavní zážitky určitě patří krmení a hlazení rejnoků. Můžete se zúčastnit i komentovaného krmení tučňáků, lachtanů, slonů, jaguárů a spousty dalších. Můžete vyhlížet i nová mláďata kapybar a vyder obrovských. Upozornění: do areálu nesmí psi.

Dolní Morava

Horský resort Dolní Morava nabízí hlavní dvě atrakce: Stezku v oblacích a Sky bridge 721. Stezka v oblacích má nadmořskou výšku 1116 m n. m. a délka dřevěné lávky je 710 metrů. Pro odvážlivce jsou zdě síťové rukávy, kterými se dá přecházet mezi patry a tobogán o délce 100 metrů. Na vrcholu je taktéž síť, kde můžete pohlédnout pod sebe 50 metrů. Nejdelší visutý most pro pěší na světě Sky bridge 721 má délku 721 metrů, jeho výška nad zemí je 95 metrů a je jednosměrný. Procházku po mostě není možné absolvovat s kočárkem ani s kolem.