Běžkařský výcvik

Běžkařský výcvik

Opava, třídy 5.A a 5.S

Lyžařský výcvik je tradiční zimní aktivita mnoha škol. Letos jsme však zkusili něco nového – běžkařský výcvik na Ovčárně.

Naše očekávání byla různá – většina z nás si běžky nasadila poprvé v životě a šlo nám hlavně o zábavu. Jak se ale ukázalo, všechno bylo nakonec úplně jinak.

Když nás autobus vysadil na Ovčárně a my si nasadili běžky, zpočátku jsme se na nich sotva udrželi. Ale postupem času jsme odkoukali techniku a naše sebevědomí rostlo. Většina z nás netušila, že na chatu Švýcárna, kde jsme ubytovaní, je to šest kilometrů, většinou do kopce. Naštěstí nám počasí přálo, napadl čerstvý sníh a my jsme si mohli cestou užívat tu pravou zimní atmosféru.

Po polívce a odpoledním tréninku jsme se už cítili o něco lépe. Kdo by si ale troufal hádat, že se hned druhý den vydáme na běžkách na Praděd. Během celé trasy jsme měli nádherný výhled na okolní krajinu, sluníčko osvětlovalo vysílač na vrcholu. S každým dalším kilometrem se naše technika zlepšovala. Nakonec jsme to dokázali. A stálo to za to!

Tento výcvik běžkařské techniky byl pro nás všechny velmi užitečný. Na Švýcárně nám chutnalo, užili jsem si krásného prostředí Jeseníků a měli jsme šanci vyzkoušet si něco nového.