Dítě s vášní pro matematiku, angličtinu a logiku? S Hejného metodou žádný problém!

Dítě s vášní pro matematiku, angličtinu a logiku? S Hejného metodou žádný problém!

Určitě se ptáte, co nás vedlo k tomu začlenit do výuky zrovna tyto předměty. Hejného metoda v matematice, logika, angličtina – nebude to pro prvňáčka těžké? Co tyto nadstandardy vlastně tak malým dětem dají? Využijí je i do budoucna? Jednoznačně odpovídáme ANO! Dejme šanci šikovným a nadaným dětem!

Když jsme před několika lety vznikaly, sešlo se nás nad konceptem spousta. Dlouhé debaty nevedly konce. Přáli jsme si, aby byl náš koncept jedinečný a především, aby se v něm dobře cítily děti. Dnes, po několika letech fungování, můžeme říci, že se našim žáčkům ve třídách opravdu líbí. A my dnes vidíme, že ty dlouhé diskuze smysl jednoduše měly.

                                                                                 Hejného metoda jako krůček ke spokojenému životu

Logické myšlení není důležité jen v rámci učení, ale je žádoucí i v životě. Umět logicky uvažovat přináší spoustu výhod a jedním z nich je schopnost řešit problémy. Právě proto klademe důraz právě na logické uvažování a u dětí jej prohlubujeme. Samostatné uvažování naši žáčci nepoužívají jen v Logice,  ale i v Hejného matematice. Žádné biflování! (interní odkaz na report z výuky matematiky). Hejného metoda učí děti přijít problému na kloub a nezhroutit se z chyb. Chyba je přítel, který je posouvá dál. Za chybu se v Hejného metodě netrestá. A to se nám moc líbí. Proto chceme matematiku vyučovat jinak – hezky přirozeně.

                                                                    Ani cizí jazyky nám nejsou cizí! Angličtina pro děti musí být hravá

Angličtina pro děti? Určitě s vámi souhlasíme v tom, že kroužků angličtiny je mnoho. Angličtina byla krokem, kterým jsme si byli jistí od začátku. Domluvíte se s ní téměř všude. Tak proč ji nenabídnout i těm nejmenším? V naší angličtině se děti neučí nekonečný seznam slovíček! Právě naopak: formou hry se jim tento cizí jazyk nenásilně vrývá pod kůži. A přesně o to nám jde! Angličtina pro děti přece není o učení se nazpaměť, ale měla by, alespoň podle nás, být plná zábavy a smíchu.